Kooiladders of vluchtladders zijn uitstekend inzetbaar als toegangstrap of vluchtweg. De kooiladders van WEMOTA voldoen aan de hoogste normen.

Volledig van aluminium vervaardigd, zijn eenvoudig te monteren, hebben een fraaie uitstraling envergen geen onderhoud. Bovendien zijn ladder en kooi extra breed gemaakt, zodat men er makkelijk in klimt en afdaalt, ook wanneer gereedschap of andere materialen meegenomen moeten worden.

Kooiladders worden vaak gebruikt als toegangsweg tot hoger gelegen niveaus bij hogere panden of machines. Door de kooiladder verschaft men zich dan toegang naar bordessen of daken, voor o.a. onderhoudswerkzaamheden. Bij kleinere hoogteverschillen spreekt men van gevelladders, echter vanaf in ieder geval 3 meter klimhoogte dient de ladder te worden uitgerust met een kooisectie, waardoor de gevelladder een kooiladder wordt.

Ook dienen kooiladders vaak als vluchtweg, waarbij veiligheid zo mogelijk nog belangrijker is. Kooiladders zijn er in talloze maten en uitvoeringen. Hierdoor wordt uw kooiladderaanvraag als maatwerk behandeld en in detail met u doorgenomen, maar dit alles met de snelheid en prijsstelling van serieproductie.

Desgewenst kan de kooiladder onder meer worden uitgevoerd met een zijuitstap, rustbordes, overstap op het dak, uitstapleuningen, over- of uitstapbordes, valladder, en eigenlijk iedere andere gewenste variant.

In overleg kunnen  wij u de kooiladder geheel geassembleerd of in onderdelen aanleveren. Indien gewenst voeren wij tevens voor u de montage ter plaatse uit.

Uiteraard zijn wij u te allen tijde graag van dienst om uw kooiladder en gevelladder vragen te beantwoorden.

Onze kooiladders voldoen ruimschoots aan de nieuwste normen, en lopen hier vaak zelfs op vooruit.
Kooiladders zijn toegangsverschaffers tot een dak of object dat onderhouden en/of geïnspecteerd moet worden.
Daarom vormen kooiladders een belangrijk onderdeel van het veilig werken op hoogte.

WEMOTA levert kooiladders gemaakt door een Belgisch fabrikant en dit van een hoogwaardige kwaliteit en met een ladderconstructie die voldoet aan alle normen en eisen vlg de geldende regelgeving.
Kooiladders kunnen geplaatst worden op beton en in steen met mechanische of chemische verankeringen.

 

Technische gegevens kooiladders:

  •   Materiaal: Aluminium,IMG_0700[1]
  •   Hoogte: onbeperkt.
  •   Breedte: 595cm
  •   Kooi diameter 700mm
  •   Sporten ovaal anti slip 26x22x2mm
  •   Sportenafstand 250 mm
  •   Zijstijlen aluminium buis 73x28x1,6 mm
  •   Muursteunen aluminium 80×8 mm
  •   Schuine verbindingen aluminium buis 30x20x2 mm
  •   Vlg. geldende normen geproduceerd

 

Kooiladders zijn bij ons vrij standaard uitgevoerd. Uiteraard kan deze ook uitgevoerd worden naar wens, met verschillende soorten profielen, materialen en conservering.

 

Prijzen op aanvraag.

 

Enkele van onze realisaties:

Werf Breuillet (Frankrijk)

Werf Geert Op De Beeck (Olen)

Werf Sportschool Hasselt

Werf Lummen

Werf Deurne

Werf Geraardsbergen

Werf Kortrijk

Werf Bilzen

Werf Maasmechelen

Werf Oss (Nederland)